Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl
Bas

dagboek

2 juli 2017 - Sociaal, meegaand

Lieve Bas, we maken ons wel eens zorgen om jou. Je bent soms té lief en zet soms net een beentje te ver voor. Hierdoor raak je soms wel eens in de knel en zit jezelf in de weg. Maar weet dat we er voor je zijn om je te steunen, ook al is het soms alleen maar een dikke vette knuffel.
Maar aan de andere kant, jij geniet en staat midden in het leven. Jij viert het leven ...

8 december 2016:
Jij: "Papa, mag ik vanavond bij jou slapen?'
Papa: "Nou, vooruit."
Jij: "Yes, ik vind jou lief papa."
Mama: "Ja, dan wel hÚ, slijmbal."
Jij: "Ik vind jou ook lief mama, maar dat weet jij al wel."

28 december 2016:
De eerste tand is eruit!

13 januari 2017:
De trouwdag van tante Jolien en tante Joëlle. Je hebt deze dag genoten. Genieten, om jou zo te zien.

17 januari:
Je hebt de laatste nachten best heftige nachtmerries. Het liefst kruip je daarna bij papa en mama in bed. Zo ook vandaag ...
Mama: "Goh, wat zou ik toch graag willen dat je lekker een hele nacht kon slapen zonder wakker te worden door nare dromen."
Jij: "Dan moet je wachten op een vallende ster. Als je die ziet, dan kun je die wens doen."

5 februari:
Je twijfelt nog ...
Of je gaat een woonboot kopen of een huis met balkon. Tja, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

17 maart:
Jouw eerste judoles. Wat ben jij een trotse sporter. Je geniet van elke sport die beoefent: gymnastiek, zwemles en judoles.

19 maart:
Jouw verjaardag. En zoals elk jaar weer goed verwend. Jouw kinderfeestje hebben we thuis gevierd, een bakkersfeest: cake versieren en pizza bakken.

16 mei:
De eerste 5 kilometer zit er weer op. Ook dit jaar doe je mee met de avond-4-daagse. Dit is voor jou, inclusief de intocht met de peuterspeelzaal, de derde keer. Altijd een leuk evenement.
De tweede dg wilde je graag zonder mama lopen. Dat mocht. Vlak voor de start van de wandeling is mama bij de hoofdstraat gaan staan om jou nog even te kunnen aanmoedigen. Even later moest mama even terug naar het plein (de start) om aan te geven dat er nog geen brigadiers stonden bij de overgang. Op de terugweg komt mama één van jouw begeleiders tegen die aangeeft dat ze jou al kwijt zijn. Mama heeft aangegeven dat ze wel konden doorlopen en ik ben naar jou gaan zoeken. Aangekomen bij het startvak zie ik jou wat heen en weer drentelen in je uppie. Alsof je staat te wachten op vertrek. Mama heeft jou maar even verteld dat jouw groep al vertrokken was, dus samen met mama heb je nog even een sprintje gemaakt om de groep in te halen. Jij zei nog: "Ja, ik was ze ineens kwijt en toen dacht ik, ik wacht hier wel even voor de veiligheid!"

17 juni:
Met weinig ervaring richting een judotoernooi. Ook Coby was deze ochtend mee en wat hebben we genoten!
Scheidsrechter: "En dan gaan we nu de regels even uitleggen."
Jij: "Zijn er ook regels dan? Dat wist ik niet."
In totaal deden er vier kinderen mee in de poule. Jij bent derde geworden en je was apetrots!! Je hebt dan ook één wedstrijd gewonnen van een jongen die er net zoveel lol in had als jij. Tijdens deze wedstrijd had jij ook alle tijd om even een praatje te maken met de scheidsrechter.

Reageer  

20 november 2016 - 4 maanden later

Tjonge, even niet opletten en er is alweer van alles gebeurd. Daar gaan we dan, dat wordt een heel verhaal. Want jij beleeft altijd zoveel...
Mama zet niet alle uitstapjes en vakanties meer in jouw dagboek, maar concentreert zich op de uitspraken en eventueel andere bijzonderheden. De uitstapjes naar de speeltuinen en Tierpark Thüle laat mama even links liggen en zo ook de vakantie naar de Berenkuil, Schiermonnikoog (met opa en oma)en de Ardennen. Hoe leuk deze belevenissen natuurlijk ook zijn! En ben je toch nieuwsgierig, dan moet je eens een kijkje nemen in de dagboeken van jouw broertje Luuk.
Jouw uitspraken ... Genieten!!
1. Joëlle heeft een neuspiercing, zo'n ringetje. Vanuit het niets zeg jij tegen haar: "Wat heb jij daar dan? Een sleutelhanger?"
2. Papa is al jaren bekend met rugklachten. Op een avond zie jij papa enthousiast een verhaal vertellen, waarbij papa wat wildere bewegingen maakt. Jij: "Je hebt toch last van jouw rug?" #Wijsheid
3. Je bent druk aan het geld inzamelen voor de sponsorloop voor de kinderspelweek, waar jij elk jaar enorm enthousiast aan mee doet. Na het eten moest je volgens eigen zeggen ook echt nog even naar Coby en Harry. Je mocht hier van papa en mama alleen op de fiets heen (twee straten verderop). Dat doe je immers wel vaker. Na een kwartier a 20 minuten was je nog steeds niet terug en ik had ook nog geen app ontvangen met de mededeling dat je er al was (dat spreken we onderling meestal af ... even appen). Mits mama Coby een berichtje wil sturen, bedenkt mama zich ineens dat Coby en familie uit eten zijn en dus helemaal niet thuis zijn. Shit! Jolien en mama springen snel in de auto om jou te gaan zoeken. Maar we hadden het kunnen weten, want jij bent Bas de Vries. We vonden jou keurig zittend op het bankje voor het huis van Coby en Harry, met het boekje en een pen in de hand. Je had daar al die tijd keurig zitten wachtten, met het idee dat ze zo wel terug zouden zijn. Wat een schat!
4. Je bent tweede geworden bij de playbackshow van de kinderspelweek, met het brandweerlied!
5. Na zes weken vakantie komt mama thuis en je vliegt haar huilend in de armen met de woorden: "Ik heb je zo gemist!" Mits mama haar armen om jou heenslaat gaat het huilen over in ontroostbaar huilen. Na zes weken samen vakantie te hebben gehad even weer wennen.
6. 10 september: het eerste puzzelstukje van de zwemles is binnen. Je bent zo trots als een pauw.
7. Mama zegt tegen jou: "Je gaat later met mama trouwen hè?" Oma: "Nee hoor, je gaat later met oma trouwen." Jij: "Dat kan helemaal niet, dan ben jij al dood!"
8. Hoe simpel kan het zijn ... Samen met papa ben je een middag op pad geweest met de auto. Papa is naar Stadskanaal gereden en heeft daar het één en ander verteld over de plaats waar hij is opgegroeid. Ondertussen stelde jij honderden vragen. Eén van de vragen was ook: "Is Stadskanaal mooi?" "Ja", antwoordt papa. Jij: "Dan kunnen we hier wel wonen." Papa heeft jou vervolgens uitgelegd dat jij dan ook naar een andere school moet en nieuwe vriendjes moet maken en zijn vriendjes in Noordbroek dan moet missen. Jij hebt de oplossing ... "Dan gaan jullie toch gewoon scheiden! Dan kan ik een week in Stadskanaal wonen en een week in Noordbroek!" Probleem opgelost.
9. 26 oktober: jij wilt graag wat bakken voor Sinterklaas, want je vindt het eigenlijk wel zielig voor Sinterklaas en zijn Pieten. Sinterklaas heeft het heel druk met alle pakjes bezorgen en hij moet ook nog op het dak klimmen, dat is heel gevaarlijk. Dus Sinterklaas en zijn Pieten verdienen wel wat lekkers, hè mam?
10. Tja, en toen kreeg Coby de vraag van een 5-jarige over hoe baby's eigenlijk in de buik komen. Nou, eigenlijk wist je het zelf al wel: "Je moet gewoon een zaadje en een ei doorslikken en dan groeit er een baby in de buik. Ook wist jij heel goed te vertellen wat homo's en frisbees zijn ..
11. Mama kwam niet zo heel fit thuis en kroop lekker onder de wol. Na de gymles zie je mama in bed liggen en zegt: "Mam, blijf maar lekker op bed liggen, dan breng ik je een glas water en ga je dan lekker instoppen." #Verzorgend

Bas, iedereen geniet van jou en dat wordt ons ook vaak verteld. Laat je niet kisten! Kom voor jezelf op ...

Ook juf is ontzettend trots op jou. Je doet je uiterste best en bent altijd vrolijk en opgewekt. Ze maakt zich soms wel een beetje zorgen om hetgeen dat je té sociaal bent (snel toegeven en meegaan in andermans gedrag).
Daarnaast krijg je binnenkort 1 a 2 keer per week logopedie op school. Ze willen hiermee voorkomen dat het auditief geheugen verder afzwakt. Dit willen ze graag gemiddeld houden, zodat je in groep 3 makkelijker kunt leren lezen, spellen, enzovoort.
Ach, jij geniet en gaat elke dag met een lach naar school. Dat vinden papa en mama het aller aller belangrijkste!! Topper ...

Reageer  

23 juli 2016 - Onze grote vent

21 april was wel een hele leuke dag op school. Je mocht er met alle klasgenoten een nachtje logeren. Wat een feest! Woef mee, pyjama in de tas en genieten maar. En dat was gelukt.
In de meivakantie zijn we, samen met Coby en Marije, een dagje naar Aquazoo te Leeuwarden geweest. Een erg leuke dierentuin, waar je sommige dieren ook mag voeren en aaien. Jij geniet van elk uitstapje, dus ook van dit avontuur.
Trots was je, toen je even later hoorde dat papa en mama een hoogslaper voor je hadden gekocht. Iedereen mocht het weten en wat was dat stoer, een hoogslaper. Tegenwoordig lig je er net zo vaak bovenop als eronder. Beide vind je even leuk.
In de tweede week van de meivakantie hebben we gelogeerd in een Hans & Groetje huisje op de Berenkuil, samen met Jolien. Papa was ondertussen druk bezig in de achtertuin. Natuurlijk kwam papa ook wel even langs, want we konden hem natuurlijk geen vijf dagen missen. We hebben een heerlijke midweek gehad en jij hebt je met name enorm vermaakt in het zwembad. Dit was tevens een teken dat jij wel toe was aan zwemlessen en papa en mama hebben jou daarom hiervoor ook opgegeven bij de Krabbelaar te Muntendam.
In het laatste weekend van de meivakantie zijn we naar de peuterbioscoop te Veendam geweest. Deze film mochten we niet missen ... Buurman en Buurman ... Een van jouw favoriete series.
In de eerste week van juni heb je voor de tweede keer meegedaan aan de avond4daagse. Dit jaar kon je alweer iets beter doorlopen. Elke avond liep je wel met iemand anders: met Coby, Marije, oma, Jolien of mama. Wat een gezelligheid.
Deze week kregen we ook te horen dat je eerder mocht beginnen met de zwemlessen te Muntendam. Spannend. Een hele nieuwe stap. Helaas ging jouw eerste zwemles niet door, want je had de waterpokken. Gelukkig heb je hiervan totaal geen last gehad en was het snel onder controle door het nemen van een zemelenbad en het goed insmeren.
En wat kunnen we vaak met en om jou lachen. Zo vroeg papa aan jou om de handdoeken in de wasmachine te GOOIEN. Je kwam beteuterd weer terug, want het lukte jou niet. Je hebt namelijk letterlijk geprobeerd de handdoeken in de wasmachine te GOOIEN. Dat is ook een lastige klus.
11 juni zijn we met opa, oma, Jolien en Joëlle een dagje naar Wildlands geweest in verband met oma haar 60e verjaardag. Een leuke, gezellige dag met elkaar. We hebben de dag afgesloten in het pannenkoekenhuis te Midwolda.
De dag erna had jij je eerste zwemles. Spannend. Een afwachtende houding, maar je hebt zeker geprobeerd te doen wat je moest doen. Mooi man. Topper. En wat gaat het op het moment ook reuze goed. Je springt al met gemak van de kant in het water, kunt met hulp al duiken en zwemt al op jouw rug. Hoe knap is dat! Alle scores worden door de zwemschool keurig bijgehouden middels een app. Zo kunnen papa en mama goed zien wat allemaal al goed gaat en kunnen dit vervolgens ook met jou bespreken. Zo leuk en motiverend.
In juni hebben papa en mama een vouwwagen gekocht. Deze moesten we natuurlijk even uitproberen, voordat we er twee weken mee op de Berenkuil te Grolloo staan. Dat werd een weekendje Wedderbergen. Het weer hadden we niet echt mee, maar op de camping vermaak jij je opperbest, dus daar hoefden we ons geen zorgen om te maken. En de vouwwagen was goedgekeurd.
In de eerste week van juli kreeg jij jouw rapport van de kleuterklas. Over naar groep 2! Je hebt jouw rapport aan alle mensen laten zien die bij ons over de vloer kwamen. Van het geld heb jij een afstandsbestuurbare auto gekocht. Helemaal trots op jouw eigen aankoop en terecht.
Inmiddels hebben we al een week vakantie en jij geniet. Je vindt het heerlijk om weg te kruipen achter de tablet, maar bent ook veel buiten te vinden: op de trampoline, in het zwembad bij Coby en Harry, met vriendjes op straat of in de speeltuin. Op en top genieten. En daar ben jij heeeeel goed in, in genieten.
In de eerste week ben je ook nog, samen met oma en mama, naar de bioscoop in Hoogezand geweest. Daar hebben we de GVR (Grote Vriendelijke Reus) gezien. Wat een indrukwekkende, lieve, soms een beetje spannende, film. Mama vond deze film als klein meisje al geweldig, dus we moesten de film zien. Oma heeft ons getrakteerd op drinken en popcorn. Smullen en genieten maar! Ohw ja, en met een bril op, want het was een 3D-film.
De vakantie is dus al goed begonnen. Op naar nog vijf weken vakantie en samen genieten! Love you ....

Reageer  

Reactie van carin loer op 1 augustus 2016
hai hier ben ik weer. het is inmiddels 1 augustus, de verjaardag van jouw overgrootmoeder [oma van jouw mama] die er niet meer is, terwijl ik nou pas effies in je dagboek neus. wat is er alweer een tijd voorbij, toen nog winter, nou al bijna alweer aan het eind van de zomer van 2016. jij bent inmiddels in je ontwikkeling weer razendsnel opgeschoten. afgelopen weekend zaten wolter en ik bij oma en opa, kom jij alleen op je fietsje bij oma en opa aanwaaien, met de mededeling dat je broekzak stuk was, en of oma die maar even wilde maken voordat jij weer richting huis ging. oma vraagt, trek je je broek dan even uit , dan gaat oma even kijken of het lukt, je kijkt ons aan en zegt, nou , niet waar zij bij zijn. wahaha. het zit er al aardig in op jouw leeftijd om maar niet zo in je onderbroek te gaan staan waar derden bij zijn die jij niet elke dag ziet, maar naar enig nadenken, mochten we toch wel effies jouw mooie onderbroek zien, helemaal nadat ik zei dat hij warempel wel een btje op een zwembroek leek. korte broek uittrekken achter de bbq/vuurhaard, zodat we niks konden zien, en dan daarna toch paraderen alsof je over een catwalk liep. heerlijke knul ben je ook.nadat je terug kwam met oma en je korte broek weer heel was, moesten we effies oma"haar werk bewonderen. daarna werd nog effies de tuin geïnspecteerd door , en vroeg je aan opa, waar heb je toch al die steentjes voor nodig? die had opa bij je papa en mama opgehaald hoorden we.toen wij weer richting sappemeer reden , zagen we , dat jij weer netjes door opa richtig oversteek gebracht werd, en kon jij weer gauw richting papa en mama fietsen. wolter en ik zagen jou voor de eerste x zelfstandig richting opa en oma komen, voor jou gewoon aan het worden, voor ons nieuw. dat heb je he, als we je niet elke dag in je ontwikkeling kunnen volgen.hoeft ook niet hoor knul, zo zien we je juist ontwikkelen, en elke x een stapje meer.nu zijn jullie in drente , met papa en mama en luuk op de camping in de berenkuil met jullie vouwwagen op vakantie. lekker genieten, en ik zie mama's volgend verhaal over jouw leventje en ontwikkeling wel weer. blijf jezelf bas.dikke zoen.carin.

9 april 2016 - Alle uitspraken op een rij

Het is inmiddels dik drie maanden geleden dat mama wat in jouw dagboek heeft geschreven. Tijd dus om alle uitspraken weer eens op een rij te zetten.
Tijdens oudejaarsdag sta jij met een aantal grote jongens bij Coby en Harry voor op straat (kinder)vuurwerk af te steken. In jouw geval zijn dit knalerwten. Na een paar flinke knallen, veroorzaakt door het vuurwerk van "de grote jongens", horen we jou zeggen: "Let op hoor jongens, nu ben ik!" en je springt vervolgens op een knalerwt. Vet stoer natuurlijk!
Op 1 januari heb jij meegedaan aan de nieuwjaarsduik in Botjeszwembaai. Al trillend stond jij samen met Marjolein (een vriendin van Maaike) te wachtten tot het zover was. Eenmaal in het water rende je huilend weer terug naar het droge. Dat was toch té gek dat koude water. Maar je hebt het wel even geflikt. Topper ...
In het nieuwe jaar ontwikkelde jij heel even een angst voor monsters op jouw kamer. Maar al snel was jouw kamer weer vrij van monsters middels de "monsterspray". Speciaal gemaakt voor Bas door mama.
16 januari 2016: papa brengt jou op bed en gaat nog even lekker bij jou liggen. Hiervan was jij eigenlijk niet gediend en verzocht papa vriendelijk om het bed weer te verlaten. "Pap, ga van mijn bed af!" Maar papa lag daar nog zo lekker op jouw bed en gaf aan eigenlijk wel op jouw bed te willen slapen. Maar je ging nog steeds niet overstag. Papa kon kiezen ... "Oké, je mag kiezen ... of ik word heel boos of ik ga op jouw bed slapen!" Dus, papa werd even voor een keuze gesteld.
Jouw uitspraak op 20 januari 2016: "Wie zit er op mijn achterrug?"
Op 22 januari slaap jij bij Jolien en Maaike. Tijdens het eten vertel jij hen dat Pascal nog aan het groeien is en dat hij wel 100 miloketer wordt. Vervolgens wordt jou gevraagd hoe groot jouw papa dan is. Hierop antwoord jij met: "Oh, papa wordt steeds kleiner."
Vlak voor papa zijn verjaardag willen mama en jij graag even op stap om een leuk cadeau uit te zoeken. Mama vraagt daarom naar welke winkel we moeten om een cadeau uit te zoeken voor papa. Dat wordt de speelgoedwinkel volgens jou. Maar speelt papa nog met speelgoed dan? O nee, dan gaan we wel naar de Spar voor een chocolade-ei. Raad eens waar jij zo dol op bent
16 februari: vandaag heb je bij jouw grote vriend Collin gespeeld. Daar mocht je op zijn quad rijden, maar heb je ook in een boomhut gespeeld. Vol enthousiasme vertel je ons dit verhaal en ondertussen zien we jou kijken naar onze achtertuin. Geen boom te bekennen ... Mam? Mag ik een hekhut?
20 februari: je ziet de Groningse vlag in de tuin van de buren staan en vraagt: "Is dat de vlag van Noordbroek?" Mama: "Nee hoor, dat is de Groningse vlag." Jij: "Huh, waarom staat de vlag dan hier? Die moet dan toch in Groningen staan?" Logica
Tot het volgende verhaaltje lieve Bas. Love you. Xxx

Reageer  

29 december 2015 - Het jaar 2015 bijna voorbij

De drukke tijden zijn bijna achter de rug. Leuke dagen, maar uiteindelijk ben jij toch het overzicht helemaal kwijt.
17 november hebben papa en mama een gesprek gehad met juf Karien, jouw juf. Ze is trots op jou en geniet van jou. Je bent enorm sociaal en de hele school kent en groet jou. Vol trots loop je dan ook door de gangen van school. Het rekenen en lezen gaat jou tussendoor nog niet heel makkelijk af, maar waarschijnlijk vind je het op zo'n moment ook interessanter om jouw klasgenoten in de gaten te houden. Tellen kun je nog niet tot tien zegt juf, maar thuis kun je tellen als de beste Hihi.
18 november ben je met oma meegegaan richting Hoogezand, naar de Tenson-outlet en hebt daar een erg mooie blauwe jas gekregen van oma. Vol trots heb je hem na die tijd geshowd.
Op 19 november lag er een kaart van Sinterklaas bij ons op de deurmat. Papa en mama genieten dan van jouw verwonderde blik en jouw brede glimlach. Dezelfde avond mocht jij dus jouw schoen zetten. De spannende tijd was begonnen ...
Op 28 november kwam Sinterklaas in het dorp, waar jij uit volle borst het lied van brandweerman Sam voor hem hebt gezongen. Op 29 november heb je een spannende rit gemaakt in de Sintexpress, samen met opa en oma. De pakjes waren gestolen door boeven en jij moest helpen zoeken! Wat een ervaring en wat een beleving. Maar het Sinterklaasfeest was nog niet over, want op 2 december kwam Sinterklaas ook nog eens bij oma op het werk .... En op 3 december op school. Aan het einde van de dag vraagt mama jou: "Dus, Sinterklaas was op school vandaag, leuk zeg!" Waarop jij antwoordt: "Ja, maar het was een andere Sinterklaas dan in de trein." Mama vraagt vervolgens aan jou: "Wat was het verschil dan? Had hij andere kleren aan?" Jij: "Nee, hij had een heel ander gezicht!" Dussss.
Op 5 december hebben we vervolgens Sinterklaas gevierd met de hele familie Loer en op 6 december bij opa en oma. Het kan dus niet anders dan dat jij verwend bent.
Sinterklaas ging vervolgens het land uit en vervolgens deed de kerstboom zijn intrede. Van het ene naar het andere feest, alsof het heel gewoon en heel behapbaar is allemaal. Tussendoor nog een fotoshoot van Jennefer, zodat we opa en oma een mooi cadeau konden gaan geven met de kerstdagen. Prachtige foto's overigens ....
18 december was voor mama de laatste werkdag van het jaar 2015 en jij mocht een dagje mee en zoals altijd vind jij dat genieten.
20 december zijn we afgereisd naar Groningen voor een middagje Tuinland. Het is daar altijd zo geweldig aangekleed in kerstsferen. Grote ogen .....
De eerste maandag in de vakantie heb je meegedaan met de kinderbingo in het MFC. Helaas niets gewonnen, maar het was wel een leuke middag. Een dagje Ballorig mocht natuurlijk ook niet ontbreken in de vakantie en om in kerstsferen te komen zijn we kerstavond naar de Heemtuin gegaan. Daar werd een lichtjesroute georganiseerd waarin het kerstverhaal werd verteld middels verhalen en liederen. Prachtig, maar enorm druk. Er zijn wel 1000 mensen geweest.
Op 28 december hebben we alle kerststallen opgeruimd, zodat we fris het nieuwe jaar in konden luidden Hihi. Tijdens de kerstdagen hebben we lekker genoten van elkaar en het lekker eten.
En vandaag, 29 december, ben je samen met mama naar de bioscoop geweest. We hebben de film "the good dinosaur" in 3D gekeken. Spannend en zielig tegelijk ....

Reageer  

Reactie van carin loer op 16 januari 2016
16 januarie, en de rust in huize de vries is wedergekeerd. daar ga ik wel van uit, want ook hier is de rust weer terug.het serieuze werk voor jou bas, is weer terug , en dus moet jij alweer een kleine twee week naar school. weer een nieuw jaar voor de boeg, waarin jij weer veel leren gaat, en waarin er vast veel te genieten valt.
als ik het zo lees, geniet jij nog steeds met volle teugen van jouw jonge leventje, ja broertje en je ouders en vriendjes en vriendinnetjes.
blijf genieten ook in 2016, en we gaan op naar jouw verjaardag straks in maart, dan is de sneeuw die er nu ligt weer voorbij, en vieren we jouw verjaardag weer, en mag jij er straks een dikke 5 voor zetten.

dikke knuf, en nog veel sneeuwpkezier deze winter.

14 november 2015 - School, en de drukke maanden

Lieve Bas, wat mooi om te zien dat jij zo enorm geniet op school. Inmiddels verzamel je al veel vriendjes en vriendinnetjes om je heen en speel je het liefst elke dag met hen samen, zowel op school als bij hen of bij ons thuis. Genieten met hoofdletters is jouw motto!
Daarnaast geniet jij ook van alles wat we met elkaar ondernemen. Van een dagje naar de speeltuin in Beerta als het ervaren van alles om jou heen op de kinderboerderij.
26 september heb jij jouw idool mogen ontmoeten tijdens de burendag in Zuidbroek, brandweerman Sam. Je vond het zelfs een beetje spannend, maar je staat met hem op de foto. Hoe tof is dat!
4 oktober zijn we, samen met oma, bij het circus geweest bij oma op het werk. Tijdens de voorstelling had je het uiteindelijk drukker en gezelliger met de kinderen om jou heen dan met de voorstelling zelf.
16 oktober mocht je dansen tijdens Halloween-disco in het MFC, georganiseerd door de kinderspelweek.
24 oktober, in de herfstvakantie, zijn we met Coby en Marije naar Slagharen geweest. De meeste attracties vind jij toch te spannend en speelde het op safe. Groot gelijk heb je ...
25 oktober zijn we naar de Heemtuin gereden voor het doe-kastjes-pad. Met een eigen sleutel mocht je alle kastjes zoeken en openen. In elk kastje zat een opdracht die je mocht uitvoeren. Het openen van de kastjes met de sleutel was toch wel het leukst.
26 oktober waren papa en mama 5 jaar getrouwd en zijn we 's avonds met elkaar uit eten geweest om te proosten. We zijn naar de wok in Groningen geweest.
27 oktober liet je mama weten dat je echt niet kon slapen, maar gelukkig helpt een beetje toverlucht (lees: blazen onder de dekens) van mama heel goed en sliep jij even later als een roosje.
8 oktober ben je met mama en Luuk naar het Slochterbos geweest. Daar hebben we het Sprokkelpad gelopen. Wederom mocht je op zoek naar kastjes/ kokers en mocht je deze openen met een eigen sleutel. Daarnaast had je ook een verrekijker meegekregen. Heerlijk zo'n wandeling.
10 november konden we, zoals zo vaak, heerlijk om jou lachen. Je zong het lied "Happy birthday", waarop mama vraagt of je die voor de jarige juf had gezongen. "Ja", was jouw antwoord, "En ook voor Fien." Mooi hoor! Vervolgens vraagt mama: "In welke taal zing jij dan?" "Gronings", is jouw antwoord!
En vanaf halverwege november werd het ineens druk en onoverzichtelijk ....
Op maandag 9 november ren jij na de gymnastiekles de gymzaal uit en roept dat het Sinterklaasjournaal vanavond gaat beginnen. Maar op11 november lopen we ook met ons lampionnetje rond. Wat een spannende tijd!
Je geniet van het verhaal van Sinterklaas en laat je meeslepen met alles wat je ziet. Tijdens Sint Maarten heb je, samen met twee vriendjes, uit volle borst gezongen en twee dagen later was de kamer alweer versierd voor Luuk zijn verjaardag. Stuiterend ging je door het huis tijdens het feest van Luuk. Ook jij werd nog eens verwend met cadeaus die mensen voor jou hadden meegebracht. Om half acht viel je letterlijk tijdens het kletsen in slaap op de bank. Kapot! Gesloopt! De volgende dag heb je naar de Sinterklaasintocht op de televisie gekeken en was het stil in huis. Nog lamgeslagen door alle indrukken van de dagen ervoor. Maar je bent papa's en mama's topper. Je bent zo'n enorme lieverd .... Love you!

Reageer  

Reactie van carin loer op 27 november 2015
lieve Bas.
Elke keer , is het weer een feestje, om te lezen hoe jij je steeds maar weer ontwikkeld, op de lange weg naar volwassenheid.jij zorgt goed voor je broer luuk, en voor jezelf, je geniet nog steeds metg enorme teugen van het groot worden, en elke dag is het weer een nieuw avontuur , van wat je te wachten staat.
ook heb jij luuk geholpen bij ons, met een mandarijn, waarbij jij al mooi en zorgvildig de schil ervan kon afhalen, en nadat jullie samen heerlijk van een mandarijn hebben genoten, kwam jij mij in de gauwigheid vertellen , toen jullie op verjaardag waren bij jullie achterneef Stephan, dat luuk in de mandarijnen lucht aanbracht, dat dat niet kon. naarmate jij weet wie wie is, word jij steeds belangstellender in het doen en laten van iedereen.
je kan ook vol verbazing soms reageren over hoe de familie banden nou zitten, en je dan afvragen als jij met het speelgoed speelt van je grote neef [van 25 jaar], dat ook hij klein geweest is, en dat ook hij daarmee heeft gespeeld, toen stephan zo oud was als jij.
vraag jij heel verbaasd, word ik ook zo groot? net als een reus?
arme Stephan, hij is ook een reus vergeleken bij en luuk.
maar gelukkig kerel, groeien gaat vanzelf, daar merk je in de praktijk bijna niks van, alleen in je geestelijke ontwikkeling.
ga lekker door met groeien, en blijf je verwonderen in je jonge leven, en blijf nieuwsgierig, zodat ook jij straks [heel misschien] wel net zo groot mag worden, en jij heel misschien , als stephan kindertjes krijgt n de toekomst, ook hun weer de dingetjes kan leren, die jij nu leert, en zonder dat jij er erg in hebt, ook je lieve kleine ondeugende broetje.

dikke zoen van mij.

mwah, carin.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 volgende